Fotonyhet

Pete Souza ger ut fotobok om Obamas tid i Vita huset

Med två miljoner bilder att välja mellan, har den före detta presidentfotografen Pete Souza samlat drygt 300 i en fotobok.

Pete Souza är fotografen som hela tiden var hack i häl på president Obama. I sitt arbete med att dokumentera presidentskapet flög han över 240000 mil i Air Force One och besökte mer än 60 länder. Åtta år senare hade Souza två miljoner bilder att välja mellan, när han nu samlar de bästa i en fotobok.

I dagarna har ”Obama: An Intimate Portrait” kommit ut, där den före detta presidentfotografen Pete Souza har samlat drygt 300 bilder av Barack Obama. Det är allt från den numera klassiska bilden av hur Obama och hans rådgivare följer bin Laden-operationen från det så kallade ”Situation Room”, till bilder av Obamas olika möten med världsledare och de mer avslappnade ögonblicken med familjen.

För de som följer Pete Souzas Instagramkonto är många av bilderna redan kända. Souza har under det senaste året fortsatt att publicera bilder av den före detta presidenten, ofta som ett svar på den nuvarande administrationens olika utspel. Men Souza är ovillig att prata om dessa inlägg.

– Jag gillar att låta folk dra sina egna slutsatser, säger han i ett samtal med Time Magazine.

Vidare berättar han att boken är kronologiskt uppbyggd, men att han under sina bokpresentationer visar bilder i olika sektioner.

– Jag har en sektion som jag kallar ”interaktioner”, där han interagerar med olika människor, oavsett om det är en ”fist-bump” med en vaktmästare eller ett möte med påve Franciskus.

Läs mer om boken på Pete Souzas hemsida.