Prylnyhet

Phottix Indra 500 TTL – en billig utmanare till Profoto B1

Sedan Profoto släppte sina B1 med TTL i november 2013 har de varit ensamma på den tronen. Men nu kommer uppstickaren Phottix med en liknande version som heter Indra 500 TTL, till ett lägre pris än Profoto

Indra 500 TTL drivs liksom Profotos B1 av ett batteri. Dock är inte batteriet fastsatt i själva blixten så det krävs en kabel till batteripacket. Men fördelen med Indra är att den även kan drivas av en vanlig väggkontakt om man skulle använda den i studion. Batteripacket har också uttag för USB så att man kan ladda bland annat mobiltelefoner eller något annat. Det finns också kablar så att packet kan driva en vanlig blixt från till exempel Canon eller Nikon.

För att få TTL-funktionen måste man använda Phottix radiosändare Odin på kameran, blixten har nämligen en inbyggd mottagare för den sändaren. Den ger dock bara automatik till Canon eller Nikon-kameror. Blixten går så klart att använda till andra kameror också men då får man använda sig av Phottix Stratos-sändare, då får man dock ställa styrkan manuellt. vilket man kan göra från full kräm ner till 1/128. Brinntiden ligger mellan 1/250s och 1/15000s. Kör man med full styrka så tar det ungefär en sekund för blixten att ladda om när den är kopplad till ett vägguttag, om den sitter i batteripacket tar det dubbla tiden.

Priset för Indra 500 TTL ligger på 700 euro för bara huvudet, 930 euro för huvudet och väggsladden med adapter och 1000 euro för huvudet och batteripacket.