Prylnyhet

Pocketwizard Plus IV erbjuder TTL

Den trådlösa jätten Pocketwizard har lagt till möjlighet till TTL i sin nya sändare Plus IV. Men det är ändå inte som du tror.

Nej, det är inte trådlös TTL som erbjuds i Pocketwizard Plus IV. Istället har de tagit den populära Plus III och lagt den ner i horisontellt läge och placerat en blixtsko på ovansidan.

Vad det här innebär är att du kan nu ha sändaren på kameran och en blixt ovantpå sändaren, den blixten kommer då att kunna astyras med TTL-automatik. Men övriga blixtar du styr med sändaren kommer inte att kunna styras via automatik utan det är endast vanlig manuell inställning som gäller. Enligt Pocketwizard var det ett önskemål från deras användare att kunna anväda en blixt på kameran tillsammans med sändaren.

Idagsläget fungerar Plus IV med kameror från Canon, Nikon och Panasonic, man håller just nu på att testa med Fujifilm och Olympuskameror också och man hoppas att dessa ska fungera när Plus IV kommer ut på marknaden.

I övrigt har Plus IV samma funktioner som Plus III. Den nya Plus IV kommer att börja säljas i januari nästa år, priset är ännu okänt.