Prylnyhet

Profoto B1X – med mer kraft

Profoto uppdaterar den första modellen i sin OCF-serie, B1, till B1X som får bättre batterikapacitet, starkare modelljus och större omfång när man använder blixten i HSS-läget.

Profoto har smugit ut en uppgraderad version av sin första modell i sin OCF-serie (Off Camera Flash) B1. Familjen innehåller även den mindre och styrkemässigt svagare modellen B2. Den nya varianten har fått namnet B1X och har förbättrats på tre olika punkter.

Modellljuset har fått ett hopp upp i styrka från 20W till 24W, det låter kanske inte jättemycket, men eftersom det är LED-lampor så är det ett större påslag än man först tror. Den andra punkten där blixten bättrats på är omfånget som kan användas när HSS-funktionen används. Den kortaste tiden är fortfarande 1/8000s, men du kan justera styrkan i nio steg vilket är mer än tidigare.

Sist men inte minns har de även tryckt i mer kräm i batteriet så ett fulladdat dylikt kan nu leverera 325 blixtar istället för som tidigare 220 stycken.

B1X to go kit (som inkluderar en liten väska) kommer att hamna på 18725 kronor.

Profoto har även lanserat två nya relflektorer för sin OCF-serie. En Magnumreflektor och en Zoomreflektor. Båda dessa passar B1, B1X, B2; D1 och D2.