programvara

Adobe förhandsvisar nytt verktyg i Photoshop

En av de fördelar som kom med Creative Cloud är att man hela tiden får uppdateringar till programmen utan att man behöver vänta tills en ny version finns att ladda ner. Nu ger Adobe en tjuvtitt på nästa verktyg som kommer till Photoshop: Focus selection.

Den 18 juni har det sagts att Adobe ska lansera flera uppdateringarna till Photoshop CC, "the next evolution of Creative Cloud" har de själva kallat det. En av de uppdateringar som kommer att dyka upp då gav de en liten tjuvtitt på härom dagen.

Den nya funktionen kallas för focus masksoch är ett verktyg som automatiskt letar upp de området i bilden som är skarpa och väljer ut dem och skapar en markering. Om du till exempel vill ändra bakgrundsfärgen på ett porträtt öppnar du din bild, väljer Focus masks och låter Photoshop skapa en markering av det som är skarpt och sedan inverterar du den markeringen och ändrar färgen.

Vid första anblick verkar det väldigt smidigt och användsbart för både porträttfotografer och produktfotografer som vill lägga in en ny bakgrund i sina bilder. Fårgan är hur bra den kommer att klara av att hantera till exempel bilder med kort skärpedjup.

Den 18 juni borde alla med Photoshop CC kunna prova.