https://www.kamerabild.se/nyheter/program/photoshop-for-apple-m1-slappt-nya-funktioner-i-uppdatering
547921
Program
falskt
programvara

Photoshop för Apple M1 släppt – nya funktioner i uppdatering

Totalbetyg

Adobe släpper nu en snabbare, M1-optimerad version av Photoshop, samtidigt som Adobe Camera Raw får ”Super Resolution” för uppskalning av bilder på råformatsnivå.

Photoshop uppdateras nu till version 22.3.0 med stöd för bland annat ARM-baserade processorer som Apple Silicon, ”M1” samt Windows ARM, där programvaran nu kan köras utan att emuleras, något som bidrar till upp till 1,5 gånger snabbare program.

 

I början av december 2020 släppte Adobe en M1-optimerad version av Lightroom Classic, medan användare av Photoshop fram tills nu fått nöja sig med att köra Photoshop i den långsammare emuleringsversionen. Något senare kom även en betaversion av Premiere Pro för M1.

Foto: Calle Rosenqvist
Dialogrutan för nya funktionen "Super Resolution".

”Super Resolution” i ACR

Adobe Camera RAW uppdateras även till version 13.2. I den nya versioneer hittar vi förutom stöd för flera kameror och nya objektivkorrigeringar, även den nya funktionen ”Super Resolution”. Funktionen innebär möjligheten att fyrdybbla antalet pixlar i bilden redan på råformatsnivå i ACR, vilket innebär bättre kvalitet på förstoringar. En bildfil på 25 megapixel blir då 100 megapixel. Beroende på antal pixlar i originalfilen så är förstoringen tidskrävande, och kan ta flera minuter.

ACR får nu även stöd för import med hjälp av ProRaw-profilen, där bilderna ser mer ut som de visas i telefonen.

Adobe har även passat på att föbättra filterfunktionen och alternativen för sorteringen i bildband, med alternativ som filnman, hämtningsdatum, gradering och färgetikett.

Redigeringspanelerna går nu också att arrangera i annan ordning.

Nya kameror som får stöd i 13.2:

  • DJI Mavic 2 Pro (Hasselblad L1D-20c)
  • Fujifilm GFX 100 IR
  • Fujifilm GFX 100S
  • Fujifilm X-E4
  • Phase One IQ4 150MP Achromatic

 

Vad tycker du?

Använder du Mac eller PC för bildredigering?

Resultatvisning: 
0
546747
gr:rror validating access token: Sessi