https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-eos-m2-med-snabbare-fokus-och-wifi
543224
Prylar
Prylnyhet

Canon EOS M2 med snabbare fokus och wifi

● BILDSPEL

Totalbetyg

Canon har lanserat en uppföljare till deras spegellösa kamera EOS M. I den nya kameran ska de ha rättat till de svagheter som fanns hos den första versionen.

De klagomål vi riktade mot EOS M när vi testade den var främst en långsam autofokus. Då berodde problemen på att sensorn och fokussystemet var detsamma som i den då nyligen lanserade 650D. I 650D var det inget problem med autofokusen, om man höll sig borta från att försöka fokusera i liveviewläget, tyvärr var det den enda typen av fokusering som fanns tillgänglig i EOS M vilket gjorde den väldigt långsam. 

Detta har man nu alltså avhjälpt genom att stoppa in en ny sensor som ger den nya hybrid-autofokusen som bland annat finns i Canon 100D. Det innebär en betydligt bättre autofokusering i liveview-läget. Tyvärr är det inte den ännu snabbare Dual-pixel af som finns i Canon 70D.

En annan nyhet är att EOS M2 har inbyggd wifi som ger möjlighet att både föra över bilder till en surfplatta eller smartphone, men också att man kan styra kameran direkt från samma enhet via Canons gratisapp. 

Lanseringen har skett i Japan, men verkar vänta på sig här i Sverige, enligt Roel Lammers, produktchef för fotoprodukter hos Canon Sverige:

– Eos M2 kommer inte säljas i Europa eller USA, men distribution och efterfrågan hålls under konstant uppsikt och situationen kan ändras i framtiden.

Ämnen