https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-forbattrar-autofokusen-i-proffstrio
548457
Prylar
falskt
Prylnyhet

Canon förbättrar autofokusen i proffstrio

Totalbetyg

Canon berättar att de kommer att släppa ny mjukvara till kamerorna R5, R6 och 1D X Mark III som bland annat får bättre autofokus och ett smidigare handhavande.

Canon har meddelat att de ska lansera ny mjukvara till tre av sina proffskameror, R5, R6 och även 1D X Mark III. Uppdateringen förbättrar bland annat autofokusen handhavandet i vissa läget samt stöd för nya objektiv. 

k

De två förstnämnda kamerorna har bland annat fått möjlighet att välja ”fordon” som motiv för autofokusen att identifiera och låsa på. En funktion som ärvs från topphuset R3, som gör att R5 och R6 nu kan identifiera till exempel cyklar eller bilar. Uppdateringen ska också förbättra ögon- och ansiktsigenkänningen även om personen har en mask för ansiktet. Kamerorna ska nu också kunna hitta och följa en människas kropp, om ansiktet inte är synligt. Den äldre EOS 1D X Mark III förbättras främst för de som fotograferar på vintern då den nya mjukvaran gör att kamerans autofokus kan identifiera skidåkare med hjälm och goggles. 

När det kommer till handhavande har R5 och R6 fått möjlighet att vitbalansera i live view-läget. Hos samtliga modeller ändras också förfarandet när en bild ska skickas till en FTP, nu kommer man inte att skicka en bild när man trycker på mulitkontrollknappn av misstag om man har aktiverat inställningen ”Skicka med SET”. Användare av 1D X Mark III kommer nu också att kunna använda samma knapp för att betygsätta och lägga in röstmemon till bilder. 

Mjukvaran gör också att R5 kommer att kunna användas med det nya RF 5,2mm f/2,8 L Dual Fisheye och det nya EOS VR System. När RF 70-200mm f/4 L IS USM används kommer den nu också att ha stöd för manuell fokusering även om autofokus är valt. 

De olika mjukvarorna har fått följande nummer R5 (v1.5), R6 (v.1.5) och 1D X Mark III (v1.6). Uppdateringarna blir tillgängliga den andra december.