https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-r-och-rp-far-forbattrad-autofokus
546840
Prylar
Prylnyhet

Canon R och RP får förbättrad autofokus

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canoneosr_kopia.jpg?itok=qo2UOAuF', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canoneosr_kopia.jpg?itok=qo2UOAuF', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/canoneosr_kopia.jpg', w: 2000, h: 1198, title: ' ' },]

Totalbetyg

Med en ny mjukvaruuppdatering kommer Canons spegellösa R och RP att få en, på flera sätt, förbättrad autofokus.

Den nya uppdateringen version 1.3.0(EOS RP) respektive 1.4.0 (EOS R) kommer att ge bättre autofokus enligt följande punkter. 

1. Förbättrad ögon- och ansiktsigenkänning vilket ska göra att kameran kan hitta och fokusera på ögon och ansikten på längre avstånd. 

2. Följande fokus på små och rörliga objektiv ska ha förbättrats.  

3. Tiden mellan fokusen sätts och när fokusen bekräftas i sökaren eller på skärmen förkortas.

Det som skiljer sig mellan de två mjukvarorna är att uppdateringen till RP fixar ett problem med att några ikoner på skärmen försvann när du zoomade in i en bild i uppspelningsläget. 

En unik uppdatering till R är att det tidigare inte gick att ändra storleken på fokuspunkten inte gick att ändra när kameran var ställd på kontinuerlig fokusering. Vill du veta mer om kamerorna kan du läsa våra tester här och här

167315513313063_2694703013907621