https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/canon-slutar-utveckla-ef-objektiv-om-inte-anvandare-staller-krav
547020
Prylar
Prylnyhet

Canon slutar utveckla EF-objektiv – om inte användare ställer krav

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon-ef_kopia.jpg?itok=9z3xg-2N', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/canon-ef_kopia.jpg?itok=9z3xg-2N', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/canon-ef_kopia.jpg', w: 2000, h: 1187, title: ' ' },]

Totalbetyg

Canon bekräftar i en intervju att man beslutat att sluta utveckla objektiv till EF-fattningen och istället satsar på det spegellösa systemet.

Ingen missade väl att Canon nyligen lanserade sin nästa arbetshäst, proffshuset EOS 1DX mark III. En värsting med EF-fattning. Men nu bekräftar den europeiska produktchefen för proffssegmentet, Richard Sheperd, i en intervju med Digital Camera World att man bestämt sig för att inte utveckla flera objektiv för EF-fattningen. Istället kommer man att lägga allt krut på utvecklingen av RF-objektiv till det spegellösa systemet som lanserades 2018.

 

Sheperd säger dock att man så klart fortfarande kommer att stödja EF-objektiven. Han säger också att Canon kan komma att omvärdera beslutet om det visar sig att användarna är väldigt sugna på att ha nya objektiv till EF-systemet. 

EF-systemet är 33 år gammalt och tekniken runt fattningen har utvecklats enormt sedan det lanserades 1987. Sedan dess beräknar Canon att de tillverkats runt 130 miljoner objektiv med EF-fattning. Det är därför inte förvånande att Canon nu väljer att lägga sin energi på den fattning som sannolikt kommer att vara den gällande i framtiden. 

Så om du har några önskemål på nya objektiv till EF-systemet får du se till att Canon får veta det. 

 

 

167315513313063_2928475557197031