https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/elinchrom-elb-1200-portabel-studioblixt-med-bra-drag
545413
Prylar
Prylnyhet

Elinchrom ELB 1200 – portabel studioblixt med bra drag

Totalbetyg

Nu lanserar Elinchrom en ersättare för sin populära Ranger RX-serie. Man följer den tidigare inslagna vägen med ELB-serien men kommer nu med ett aggregat som når hela vägen upp till 1200 Ws. För fotografer som vill arbeta med studioljus, men inte i studio.

Det batteridrivna aggregatet har uttag för två blixthuvuden, dessa kan köras assymteriskt i förhållande 1:2 eller symetriskt i 1:1. Aggregatet är vädertätat för att kunna följa med överallt. Med från början kommer ett batteri som kallas Air, som fulladdat kan lämna ifrån sig 215 blixtar (och 80 minuter LED-belysning på full styrka). Det finns dock ett extra kraftigt som kallas HD, det ska klara av 400 blixtar (och två timmar LED-belysning på full styrka). Med det lättare batteriet väger aggregatet 4,3 kilo och med det tyngre batteriet hamnar man på 3,6 kilo. 

Styrkan går att justera i 8,5 steg från 7Ws upp till 1200Ws. Med de tre olika huvudena kan man välja vilken egenskap man vill prioritera. Med Action-huvudet får man så snabba brinntider som möjligt för att frysa röresler. Vill man kunna synka på så snabb slutartid som möjligt (upp till 1/8000s) är det Hi-Sync-huvuden man ska använda. Med Pro-huvuden kan du arbeta längre eftersom de tål hög belastning under en längre tid. 

Pris och säljstart är ännu inte klart.