https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/elinchrom-five-batteriblixt-med-500ws-for-alla-situationer
549398
Prylar
falskt
Prylnyhet

Elinchrom Five – batteriblixt med 522Ws för alla situationer

Totalbetyg

Elinchrom har lanserat uppföljaren till batteriblixten One, som kallas för Five. Den har 522Ws styrka och kan användas medan den laddas.

Elinchrom lanserar nu en större version av sin batteriblixt One. Den nya blixten kallas för Five, vilket ganska tydligt hintar om vilken styrka det handlar om (522Ws). Likt One är det en batteriblixt med batteriet i blixten, skillnaden är dock att Five erbjuder ett löstagbart batteri där One har ett batteri som inte går att byta ut när det är urladdat utan sitter inuti blixten. Med andra ord kan du alltså fota bortom elkontakterna och när blixtens batteri tröttnat så kan du stoppa i ett nytt och fortsätta fota. Batteriet ska ge upp till 450 blixtar på full styrka innan det behöver laddas. 

 

För att göra dem mer mångsidiga kan du även använda dem med sladd om du fotograferar i en studio, Elinchrom kallar det för active charging. Det vill säga att du kan stoppa i en usb-c-sladd och fotografera medan batterierna laddas, oavsett hur mycket kräm du har i batteriet. Den laddar om på 1,6 sekunder när du fotograferar vid full styrka. Elinchrom Five kan användas med slutartider upp till 1/8000s. 

Gränssnittet ska vara samma som på ELC 152/500. Modelljuset består av en LED-lampa som kan justeras i färgtemperatur mellan 2700K och 6500K. Priset i euro ligger på 1599 för en blixt.