Prylnyhet

Fujifilm X-T100 – ny instegskamera

Fujifilm X-T100 är Fujifilms nya instegskamera i sin XT-serie, som består av mer konventionella systemkameror. Med en kropp i aluminium och en riktigt bra prislapp vill Fujifilm locka både nybörjare och entusiaster.

Fujifilm X-T100 lägger sig i en egen serie under X-T20 och har nästan exakt samma specifikationer som X-A5, fast med inbyggd sökare och en större buffert. Fujifilm X-A5 är deras ingångskamera i den lite smidigare serien, vilken släpptes tidigare i år. Men som dock fram till nu inte säljs i Sverige.

CMOS-sensor

Fujifilm X-T100 har en24.2 megapixels CMOS-sensor i APS-C storlek. Den har därmed inte Fujifilms X-transteknik utan istället ett vanligt bayermönster på sina pixlar. Den inbyggda digitala sökaren lockar säkert flera och skärmen påbaksidanär vinklingsbar i tre leder och av touchmodell.

Autofokussystemet har kameran ärvt från deras dyrare syskon och bör därmed fungera riktigt bra. Kameran klarar av att ta sex bilder per sekund upp till 30st i JPEG. Den har även utrustats med blåtand för att smidigare kunna koppas ihop med telefon – för att därmed enkelt styra kameran och dela bilder.

Kameran är aningen tyngre än X-T20 och väger in på 448 gram (XT-20 väger 385 gram). Utöver det är kamerorna väldigt lika till utseendet men XT-100 saknar det främre inställningshjulet vid pekfingret.

X-T100 kommer finnas tillgänglig i juni till ett pris på 5990 kronor för bara huset och 6990 kronor i kit med normalzoomen XC15-45 mm f/3.5-5.6.