Prylnyhet

Klassiskt porträttobjektiv återkommer – Meyer Optik Görlitz Primoplan 75mm f/1,9 II

Meyer Optik Görlitz har designat om ett gammal klassiskt porträttobjektiv och anpassat det till moderna kameror. Det nya Meyer Optik Görlitz Primoplan 75mm f/1,9 II kommer till åtta olika fattningar.

Meyer Optik Görlitz har plockat fram flera äldre objektiv och anpassat dem till de krav som ställs av moderna högupplösta kameror. Det senaste i ordningen är Primoplan 75mm f/1,9 II. Det här är ett klassiskt porträttobjektiv vars karakteristiska drag är att oskärpecirklarna får en markerad kant. Konstruktionen består av två linsgrupper som sitter framför och bakom en spridande lins, placerad i mitten.

Objektivet har en närgräns på 75 centimeter. Den 14-bladiga bländaren går från f/1,9 till f/16 och frontlinsen har en filtergänga på 52 millimeter.

Objektivet är helt manuellt och byggt i metall, varje enhet monteras för hand. Primoplan 75mm f/1,9 II kommer med fattning förCanon EF, Fuji X, Leica M, M42, MFT, Nikon F, Pentax K och Sony E. Priset ligger på 974 euro, vilket motsvarar runt 9900 kronor.