https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-10mm-f2-zero-d-mft-raktecknande-och-kompakt
547671
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa 10mm f/2 Zero-D MFT – raktecknande och kompakt

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/laowa_10mm_i.jpg?itok=QyaWWGfy', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/laowa_10mm_i.jpg?itok=QyaWWGfy', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/laowa_10mm_i.jpg', w: 1400, h: 1070, title: ' ' },]

Totalbetyg

Ett nytt objektiv från Venus Optics, under deras varumärke Laowa, kommer nu till MFT-kameror. Vidvinkligt, raktecknande och kompakt är tre ledord.

Laowa lanserar nu ytterligare ett objektiv i sin Zero-D-familj, 10mm f/2 Zero-D MFT. Som namnet avslöjar är det alltså anpassat för micro four thirds-formatet och bildvinkeln motsvarar ett objektiv med 20 millimeters brännvidd i fullformat. Anledningen till det nya objektivet, som ligger väldigt nära det redan existerande 9mm f/2,8 Zero-D MFT, var att inga användare hade önskat sig ett objektiv med en lite mer mångsidig brännvidd (20 millimeter istället för 18 millimeter). 

Objektivet är kompakt med sina 41 millimeter i läng och 125 grams vikt.  

Liksom med övriga objektiv i Zero-D-familjen är det nya 10mm f/2 konstruerat för att skapa ett så distorsionsfritt objektiv som möjligt med så raka linjer i bilderna trots den vida bildvinkeln. 

Fokuseringen sker med handkraft, men bländaren kan justeras från kameran och objektivets data hamnar i exif-datan. Närgränsen är tolv centimeter och filtergängan är 49 millimeter. 

Från Venus Optics hemsida kan objektivet beställas för 399 dollar, vilket motsvarar ungefär 3400 kronor. 

gr:rror validating access token: Sessi