https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-1-j4-med-b-ttre-af-och-wifi
543440
Prylar
Prylnyhet

Nikon 1 J4 – med bättre AF och wifi

● BILDSPEL

Totalbetyg

Nikon har låtit nyheterna i den lite fräsigare V3 trickla ner till den enklare modellen J4. Trådlöshet och snabbare AF är två av nyheterna.

Nikon V3 släpptes för några veckor sedan och nu kommer uppföljaren i den lite billigare serien J4. Men mycket av tekniken som utgör hjärtat i kamerna har följt med ner till den lägre prisnivån. J4 har en cmos sensor med upplösningen 18 megapixlar, vilken är samma som i V3. Sensorn har 171 kontrastavkännande fokuspunkter och 105 fasdetekterande punkter vilket gör att man kan fokusera nästan var som helst över hela bildrutan. 

Med autofokusen på slagen kan kameran spotta iväg bildserier på 20 bilder per sekund och med fokuseringen låst vid första bilden kan den kliva upp till 60 bilder per sekund. 

Nikon 1 J4 har också inbygd wifi för att man snabbt ska kunna dela bilder man just tagit. På baksidan av kameran sitter en tre tums pekskärm. Vill man filma kan J4 göra det i upp till 1080p med 60bps eller 720p med upp till 120bps. 

J4 kommer att dyka upp på marknaden i juni och som löst kamerahus kommer den att kosta 4790 kronor, i kit med den nya standardzoomen 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM hamnar priset på 5790 kronor och vill man även ha med en telezoom så får man punga ut 7490 kronor. 

 

 

Nikon lanserar samtidigt en uppföljare till sin androidkompakt. Den nya versionen heter S810c och har android 4.2.2 Jelly Bean. Några nyheter med kameran är bland annat att den har förbättrad batteriförbrukning vilket gör att den ska klara sig längre mellan laddningarna.

Eftersom den inte har plats för ett sim-kort måste den fortfarande ha tillgång till ett trådlöst nätverk för att få åtkomst till nätet. Men via en app som du kan tanka ner i din smartphone kan du föra över bilder från kameran till telefonen och dela dem den vägen.  

S810c kommer i vitt och svart och priset kommer att hamna på 3190 kronor.