https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nu-lanseras-pentax-d-fa-85mm-f14-ed-sdm-aw
547273
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nu lanseras Pentax-D FA* 85mm f/1.4 ED SDM AW

Totalbetyg

Ricoh har följt en del andra tillverkares taktik inför lanseringen av sitt nya objektiv. Små bitar av information har släppts ut vid olika tillfällen inför lanseringen, men nu är det nya porträttobjektivet alltså officiellt lanserat.

Det var bara någon vecka sedan som Ricoh avslöjade lite mer information om sitt kommande porträttobjektiv för Pentax. Nu kommer den officiella lanseringen av HD Pentax-D FA* 85mm f/1.4 ED SDM AW och det är lite ny information som dyker upp, bland annat har objektivet fått en ny fokusmotor jämfört med andra objektiv från Ricoh. 

 

Objektivet har fått Ricohs HD-beläggning vilken ska reducera reflexer och ljusslöjor. Det är en beläggning som Ricoh uppdaterat många av Pentax objektiv med de senare åren. I den optiska konstruktionen kan vi se super ED-linser tillsammans med asfäriska linser, totalt sett finns 12 linselement i objektivet. Den elektroniskt kontrollerade bländaren har nio blad. 

Ny fokusmotor

Fokusmotorn i den nya 85an är ny för Ricoh och ska ge 1,3 gånger mer kraft än den motor som finns i till exempel 50mm f/1,4. Förra gången Ricoh släppte information om objektivet sa man också att den optiska konstruktionen inte var optimerad enbart för skärpa utan också för att få en så fin oskärpa som möjligt. Enligt Ricoh skulle detta göra objektivet till ett av de bättre i sin klass.  

Liksom de flesta andra Ricoh-produkter med en Pentax-logga är HD Pentax-D FA* 85mm f/1.4 ED SDM AW vädertätat. 

Objektivet ska börja levereras i juli och priset blir 19399 kronor.

 

167315513313063_3270158769695373