https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/tre-nya-objektiv-till-pentax-nyheter-om-det-kommande-flaggskeppet
547249
Prylar
falskt
Prylnyhet

Tre nya objektiv till Pentax – nyheter om det kommande flaggskeppet

Totalbetyg

Ricoh har avslöjat några nyheter kring kommande objektiv, men också berättar mer om den kommande toppmodellen i deras aps-c-serie.

Pentax skulle ha lanserat nyheter under årets CP+-mässa, men då den blev inställd släppte man dem online istället. Nyheterna handlar om kommande produkter. Närmare bestämt tre objektiv och det kommande flaggskeppet i deras APS-C-serie. 

 

 

De tre objektiven är dels ett fast FA* 85mm f/1,4, ett fast 21mm i Limited-serien och en ny standardzoom för aps-c. Den nya 85an är anpassad för deras fullformatare K1-II, men passar så klart även på aps-c-kameror.

 

Konstruktionen består bland annat av tre ED-linser som ska minimera kromatisk aberration. En av målsättningarna var inte att enbart satsa på den optimala skärpan utan att även se till att få fram en snygg oskärpa. Lanseringen förväntas ske under slutet av 2020. 

 

 

Den nya 21mm har inte fått någon bekräftad bländare, men den kommer alltså att tillhöra deras finare Limited-serie. Det här betyder ett hus av metall och tillgänglighet i silver eller svart. Även detta är anpassat för att fungera med fullformatskameror. Det kommer att ha en inbyggd fokusmotor och kommer alltså inte att drivas från huset med en skruvmotor, vilket alltså skiljer sig från nuvarande Limited-objektiv. Det kommer att bli vädertätat. Säljstarten förväntas bli under  2021. 

 

 

Det tredje objektivet är en standardzoom för aps-c-kameror. Den har samma specifikationer som den nuvarande när det gäller brännvidd och bländare, dvs 16-50mm f/2,8.

 

Men den optiska konstruktionen ska vara helt ny och DA* 16-50mm F2.8ED PLM AW drivs av en annan sorts fokusmotor. Den nya pulsmotorn i kombination med ett lätt fokuselement ska göra att fokuseringen ska vara snabb och tyst. Försäljningsstarten är förväntad till början av 2021. 

 

 

Ny sökare och bättre fokusering

De avslöjar även en del nyheter om den kommande kameran. Bland annat så ska den få en ny sökare som ger 1.05X förstoring (vilket ska motsvara samma som i deras fullformatare K-1 II). Den nya sökaren ska ge bättre sökarbild än föregångaren. En ögonsensorn ska se till att dämpa ljuset från skärmen när man har kameran vid ögat. Ricoh menar också att den följande autofokusen ska ha förbättrats, men de ger inga detaljer. 

Det kommer också ett nytt batterigrepp till kameran. Kameran förväntas börja säljas i slutet av 2020. 

 

167315513313063_3244577735586810