https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-mjukvara-till-canon-eos-r-ger-tyst-lage
546466
Prylar
Prylnyhet

Ny mjukvara till Canon EOS R ger tyst läge

Totalbetyg

Den första uppdateringen till Canon EOS R består mestadels av några buggfixar, men det tillkommer även ett nytt tyst läge.

Det brukar oftast inte ta så väldigt lång tid innan den första uppdateringen kommer till nylanserade kameror. Saker man missat korrigeras och de där funktionerna som man precis inte hann få med läggs till. När Canon nu lanserar den första uppdateringen till EOS R är det bara en ny funktion som dyker upp, nämligen ett tyst läge när man fotograferar med seriebildstagningen påslagen.

I övrigt är det ett par buggar som korigerats, bland annat problem med linjärt brus som uppstod vid vissa kombinationer av objektiv och bildinställningar. Den rättar även till ett problem som kunde uppstå om man sparade ett stort antal filer i ett visst format på minneskortet. Ett fel vid användadet av den tysta slutaren vid singelbildstagning har även det fixats till. 

Sist men inte minst ska den nya mjukvaran styra upp ett problem med att informationen i sökaren kunde visas felaktigt. 

 

Däremot kommer inte den ögondetekterande autofokusen vid kontinuerlig fokusering som utlovades vid lanseringen. 

Som vanligt beskrivs inte problemen speciellt utförligt, men har du inte stött på dem så kan du i alla fall glädja dig åt att kunna fota med tyst seriebildstagning. 

Här kan du ladda ner den nya uppdateringen. 

167315513313063_2303350989709494