https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-om-d-e-m10-mark-iv-snabb-enkel-instegskamera
547386
Prylar
falskt
Prylnyhet

Olympus OM-D E-M10 Mark IV: Snabb & enkel instegskamera

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/em1fx.jpg?itok=xwY1kwWv', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/em1fx.jpg?itok=xwY1kwWv', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/em1fx.jpg', w: 1455, h: 1037, title: ' ' },]

Totalbetyg

Olympus uppdaterar den minsta och enklaste modellen i Olympus OM-D-serie till version fyra. Micro four thirds-sensorn är ny mot föregångaren, liksom den förbättrade autofokusen.

Olympus släpper nu en uppdaterad version av sin instegs-serie E-M10, med den lätthanterliga kameran OM-D E-M10 Mark IV som riktar in sig mot smidighet och enkel användning.

 

Kamerahuset har fått ett förbättrat grepp, nya fotohjälpmedel och blivit snabbare än föregångaren OM-D E-M10 Mark III som släpptes under 2017. Sensorn på 20 megapixel är också ny, liksom den förbättrade seriebildstagningen som snabbats upp till 15 bilder per sekund mot föregångarens 8,6 bilder per sekund.

Den kontinuerliga autofokusen har förbättrats för motiv som rör sig, och även ansikts- och ögonprioritering kan nu fokusera på ansikten i profil eller som är vända nedåt.

Kameran spelar även in video i 4K och har inbyggd femaxlad bildstabilisering i kamerahuset som fungerar både för stillbild och video med 4,5 slutarstegs kompensation. Kamerans batteri går även att ladda via USB-kontakten.

Kameran har även ett Auto-läge där kameran själv ställer in kamerans inställningar efter bästa läge. Ett Scen-läge gör även att du själv kan ställa in inställningar för en speciellt vald scen. Men för den som vill utveckla sig så finns det Avancerade fotoläget om man själv vill lära sig hantera kameran. För den kreative finns även ett speciellt Konstfilter för att bilderna ska få speciella effekter. Live Composite-läget gör att man kan utforska multiexponering och ljusspår från stjärnor.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV har inbyggd wifi och bluetooth som går att använda för att direktimportera bilder och videos till en telefon. Kameran är kompatibel med blixtstyrningen FC-WR och blixten FL-700WR som fjärrstyr andra kompatibla blixtar trådlöst.

 

Olympus OM-D E-M10 Mark IV är tillgänglig från mitten av augusti. Rekommenderat pris är 7 490 kronor inklusive moms.

167315513313063_3469801079731140