https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-om-d-e-m5-mark-iii-snabbare-och-mindre
546866
Prylar
Prylnyhet

Olympus OM-D E-M5 Mark III – snabbare och mindre

Totalbetyg

Den nya Olympus OM-D E-M5 Mark III uppdateras på många plan, framför allt med teknik från proffskameran OM-D E-M1 Mark II.

Olympus ersätter nu sin entusiastmodell OM-D E-M5 Mark II med en uppföljare som, rimligt nog, fått ett extra "I" i namnet och är nu således inne på den tredje iterationen. Den nya kameran har ärvt mycket av tekniken från proffskameran OM-D E-M 1 Mark II

E-M5 Mark III får samma sensor som i proffsmodellen, det innebär ett hopp från 16 megapixlar till 20. Det innebär också att man utöver den kontrastsökande autofokusen nu får en fasdetekterande autofokus med 121 korslagda fokuspunkter som ligger på sensorn. Det ger möjlighet att välja mellan de två systemen för bästa möjliga resultat. Autofokusen har blivit snabbare och bättre på att följa snabba motiv. Vid följande fokusering kan kameran ta tio bilder per sekund. 

Kameran har fått en ny bildstabilisering som tar mindre plats inuti kamerahuset än tidigare, den ska kunna ge 5,5 stegs stabilisering på alla objektiv. När stabiliserade Olympusobjektiv används ska den klara ett steg till. 

De nya funktionerna drivs av processorn Truepic VIII som, liksom de flesta hårdvaruuppdateringarna, också sitter i OM-D E-M1 Mark II. 

Den har fortfarande kvar de mer avancerade funktionerna Pro capture, Live composite, High res och fokusstacking och fokusgaffling. 

Kamerahuset sägs vara mindre än föregånede modell men ha ett djupare grepp. Exakt vilka mått kameran har står dock inte i den information vi har fått. Liksom tidigare modeller är huset fukt- och dammskyddat. 

OM-D E-M5 Mark III kommer att börja säljas i mitten av november och prislapen hamnar på 13990 kronor. 

167315513313063_2737352736309315