Prylnyhet

Samsung EX2F - Ny ljusstark proffskompakt

EX2F är Samsungs nya kompakta flaggskepp som tar vid där EX1 slutade. Kameran har ett riktigt ljusstarkt objektiv och möjlighet till hög känslighet.

Samsung EX2F har ärvt Wi-FI-funktionerna från NX-serien och kan således med hjälp av ett trådlöst nätverk både skicka över bilderna till din mobiltelefon, ladda över till datorn och ladda upp på olika sociala nätverk, som Facebook, Picasa och så vidare. Med hjälp av en Samsungtelefon kan man även använda telefonen som fjärrslutare med display.

Utöver Wi-Fi-funktionerna har kameran fått ett riktigt ljusstarkt objektiv, faktiskt ännu ljusstarkare än det redan imponerande i EX1. I vidvinkelläget, 24mm, är största bländaren 1,4 och i teleläget motsvarande 80mm är största bländaren 2,7. Men det är inte bara bländaren som hjälper till för att ge användaren möjlighet att fotografera i mörka miljöer. ISO-känsligheten går ävan att dra upp till 12800.

Samsung EX2F har en 3 tumsskärm som är vinklingsbar, cmos-sensorn har en upplösning på 12,4 megapixlar. Givetvis går det också att filma i full HD, men även fotografera i RAW.

Vi har ännu inte någon information om det svenska priset, men i USA kommer den att hamna på 549 dollar, vilket motsvarar ungefär 3800 kronor och den blir tillgänglig i augusti.

Läs vårt test av Samsung EX1.