https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/snart-kommer-canons-nya-proffshus-eos-1d-x-mark-iii
546873
Prylar
Prylnyhet

Snart kommer Canons nya proffshus EOS 1D X Mark III

● BILDSPEL

Totalbetyg

Canon meddelar nu att de håller på att utveckla sin nästa proffskamera, EOS 1D X Mark III. Bland annat ser vi en uppdaterad autofokus och en ny sensor.

För några veckor sedan avslöjade Nikon att de höll på att utveckla sin nästa proffskamera D6, nu kommer den främsta konkurrenten och meddelar samma sak. 

Canon slår på stora trumman när de meddelar att de håller på att utveckla sin nästa proffsmodell för sport- och pressfotografer: EOS 1D X Mark III. En av de saker som uppdateras är autofokusen, bland annat får den en ny algoritm som ska göra stabiliteten och spårningen både med optisk sökare och via live view bättre. Den optiska sökarens autofokussensor har 28 gånger högre upplösning än hos föregångaren. Ljusomfånget i vilket kameran ska kunna fokusera har också blivit större, här anges dock inga siffror. 

Som fotograf har du tillgång till upp till 525 fokuspunkter (när du fotograferar med live view). Seriebildshastigheten med följande fokus och ljusmätning är nu 16 bilder i sekunden med den mekaniska slutaren och optiska sökaren i jämförelse med 14 hos föregångaren. Använder du live view kan du komma upp i 20 bilder per sekund. 

Ny sensor och processor

Den nya sensorn och processorn är utvecklade av Canon själva, som det brukar vara. Det sägs inget om upplösningen men man kan väl tänka sig att den ökar med några megapixlar från de 20 som föregångaren hade. De utlovar bättre bildkvalitet vid högre känsligheter än förut. Mark III kommer också att kunna filma i 4K 60P med tio bitars 4:2:2-bitdjup interninspelning med Canon Log (C-Log). 

I den nya kameran går Canon över till CFexpress-kort och bufferten ska rymma fem gånger så många bilder. Man har även lagt till möjligheten att spara bildfiler i Heif-formatet, det ger bildfiler som tar mindre plats än en jpg, men behåller en hög bildkvalitet. Formatet är baserat på videoformatet HEVC, även kallat H.265. 

EOS 1D X Mark III kommer att ha inbyggd wifi och lågenergi bluetooth (så klart). Använder man sig av den inbygda ethernetporten kommer den att kunna ladda över filer dubbelt så snabbt som föregångaren kunde. Hastigheten har också gått upp i överföringen om man använder den uppdaterade WFT-EF9 istället för WFT- EF6 eller WFT-EF8 som föregångaren hade som tillbehör. 

Gammalt reglage får ny funktion

AF-ON-knappen har fått en ny extra funktion där den kan användas för attt välja fokuspunkter. Kameran har även fått bättre batterikapacitet trots att samma batterier används vilket då bör bero på att hårdvarukomponenterna har utvecklats för att dra mindre ström. Enligt pressmaterialet ska batterikapaciteten ha ökat dramatiskt, exakt vad det innebär återstår att se vid lanseringen. 

Spegellös proffskamera på gång

Utan att ge några detaljer avslöjar Canon också att de arbetar på en spegellös proffsmodell. Om det innebär en kamera motsvarande en 1D-kamera eller en 5D-liknande modell återstår att se.

 

 

 

Vad tycker du?

Är det här Canons sista proffskamera med spegel?

Resultatvisning: 
0
546879
167315513313063_2752929351418320