Prylnyhet

Sony utvecklar ny mft-sensor med 47 megapixlar

Sony har just tagit fram en ny sensor för micro four thirds som har en upplösning på 47 megapixlar och en rejäl videokapacitet.

Sony är en av de största tillverkarna av sensorer som används i våra kameror. De har nu utvecklat en ny sensor i det mindre micro four thirds-formatet som har en upplösning på 47 megapixlar.

Den nya sensorn, som fått det spexiga namnetIMX492LQJ, har förutom den höga upplösningen, möjlighet att spela in video i 8K/30p. Detta i 10-bitar och i 17:9-format. Förutom dessa specifikationer så har sensorn också en lägre strömförbrukning än tidigare sensorer vilket i slutändan kan vara positivt för det antal bilder som kan tas med en kamera den sitter i, eller måhända i alla fall kompensera för den större mäng processorkraft som behövs för att hantera den mängd data som sensorn producerar.

Om den här sensorn kommer att hittas i en framtida Panasonic eller Olympus-kamera går så klart inte att säga. Men den sensor som nu sitter i Panasonics GH5, hade samma märkning som denna, det vill säga attt den var specificerad för att användas i industri- och övervakningskameror.