https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-zv-e10-systemkamera-for-videoskapare
548220
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sony ZV-E10 – systemkamera för videoskapare

LCD-skärmen kan vridas mot fotografen som filmar sig själv, med Sonys nya ZV-E10.

Totalbetyg

Sony ZV-E10 är en APS-C-kamera för de som främst vill ägna sig åt att filma. Kameran är Sonys första så kallade vloggkamera med utbytbart objektiv i Alpha-serien.

Sony ZV-E10 består av en 24-megapixelsensor, kan ta elva bilder i sekunden och filma i 4K/30p. Det är främst det sistnämnda som den här kameran är ämnad för – filmandet. Med flera skräddarsydda funktioner för just videoskapande riktar Sony in sig mot så kallade vloggare som lägger upp rörligt material på sociala medier. Nytt med denna APS-C-kamera är att de får möjligheten att byta mellan olika objektiv. Det är Sonys första vloggkamera i Alpha-serien som samtidigt är en systemkamera. 

 

 

Flera av de vloggspecifika funktionerna är hämtade från kameran ZV-1, såsom möjligheten att styra över om bakgrunden ska ha en suddig bokeh eller vara skarp. Även funktionen ”Product Showcase Setting” har fått följa med där det ska vara smidigt att kunna skifta fokus från en persons ansikte till något objekt som ska framhävas. Kanske en ny pryl som influeraren vill lyfta fram i sin video. 

 

Med flera skräddarsydda funktioner för just videoskapande riktar Sony in sig mot så kallade vloggare som lägger upp rörligt material på sociala medier.

 

Mikrofon – i kameran eller extern

LCD-skärmen kan vridas mot fotografen som filmar sig själv och det finns möjlighet att ansluta extern mikrofon. Kameran har elektronisk bildstabilisering och en autofokus som bland annat ska kunna hålla koll på att personen som filmas hela tiden ligger i fokus. Genom att trycka på skärmen går det att flytta fokuspunkten till där man önskar ha den, och hur snabb övergången ska vara går att ställa in.

Även en intern mikrofon finns i kameran, som enligt Sony ska fånga ”kristallklart” ljud av den som pratar. Ett medföljande puffskydd ska hjälpa till ett begränsa vindbruset.

ZV-E10 väger 343 gram och har Sonys E-fattning. Kameran kommer att finnas tillgänglig i slutet av augusti och har ett pris på 8500 kronor för kamerahuset. I kit med objektivet E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS blir priset 9500 kronor.  

 

gr:rror validating access token: Sessi