https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/venus-optics-slapper-tva-nya-objektiv-for-canon-rf-och-nikon-z
547892
Prylar
falskt
Prylnyhet

Venus Optics släpper två nya objektiv – för Canon RF & Nikon Z

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/11mmprdmain_kopia.jpg?itok=4wQj91ry', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/11mmprdmain_kopia.jpg?itok=4wQj91ry', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/11mmprdmain_kopia.jpg', w: 1809, h: 1348, title: ' ' },]

Totalbetyg

Venus Optics har lanserat två nya Laowa-objektiv med fattningar för Canon och Nikons spegellösa kameror. En ultravidvinkel och ett makroobjektiv kommer snart att vara tillgängliga.

Venus Optics lanserar två nya objektiv, men egentligen är det bara två redan tillgängliga objektiv som nu kommer med nya fattningar. Laowas 11mm f/4,5 FF RL har sedan tidigare funnits till Leica M, L-fattning, Sony FE och Nikon Z. Nu kommer det även till Canons RF-fattning. Objektivet har en fembladig bländare som går upp till f/22 och närgränsen ligger på 19 centimeter. Vill du använda filter har den en gänga på 62 millimeter. Priset för RF-fattningen är lite högre än för övriga (förutom för Leica M, som kostar lika mycket). Vill du ha ett få urdu betala 799 dollar, vilket motsvarar ungefär 6600 kronor. 

k

Det andra objektivet i det här släppet är Laowa 65mm f/2,8 2X Ultra-Macro APO som sedan tidigare fanns till Canon EF och M, Fujifilm X och Sony E, nu kommer det även till Nikon Z. Här har bländaren nio blad men går liksom hos den kortare brännvidden till f/22. Närgränsen är 17 centimeter och filtergängan är 52 millimeter. Priset för denna ligger på 399 dollar vilket motsvaras av ungefär 3300 kronor. Liksom övriga Laowa-objektiv är dessa manuellt fokuserade. 

gr:rror validating access token: Sessi