programvara

Så kan du skicka bilder i originalkvalitet med Whatsapp

Nytt val för högupplöst läge har lagts till när du skickar bilder med Whatsapp – och det går även att skicka bilder i okomprimerad originalkvalitet.

Många använder meddelande-appen Whatsapp för att skicka bilder och filmer mellan varandra då de ger högre bildkvalitet än vanligt MMS. Nu kan enkelt få ännu bättre bildkvalitet.

Whatsapp har ni fått ett extra val längst upp på sidan när man valt sin bild. Där går det nu att välja standardkvalitet eller HD-kvalitet, något som gör att bilderna man skickar får mycket högre upplösning. Funktionen finns för både Android och Iphone, men hur stora bilderna blir beror på vilken telefonmodell du har.

Trots den högre upplösningen och bättre bildkvaliteten än standard-läget så komprimeras bilden med den nya metoden. Men det går även att skicka bilder i okomprimerat originalkvalitet genom att bifoga själva bildfilen som just en fil eller ett dokument, istället för en bild. På så vis skickas själva filen som den är till mottagaren utan några ändringar eller komprimeringar.

Däremot kommer mottagaren inte att få en förhandsvisning av bilden i Whatsapp, utan måste öppna filen i telefonen genom att trycka på filnamnet som visas i konversationen.