Fotografer

Så skapade Erik Johansson bilden "All Above the Sky"

Bildkonstnären Erik Johansson har skapat en ny bild, där vi får möjlighet att följa med i skapelseprocessen i ett bakom-kulisserna-klipp.

Erik Johansson fortsätter skapa häftiga och annarlunda bilder. Vi har tidigare visathans bilder"Impact" och"Full moon service".

Och här får du chansen att följa med i skapelseprocessen på hans nya bild "All Above the Sky, skapad ur en idé som Erik Johansson funderat på länge, men aldrig hittat rätt plats för bildens delar.

Så här berättar han för Kamera Bild om hur bilden kom till:

– Jag visste att jag behövde någon klippa men att försöka fånga så mycket som möjligt av den i en "take". I somras var det en blåsig och ovanligt mörk kväll men plötsligt blev det oväntat vindstilla samtidigt som himlen fortfarande var mörk och dramatisk. Jag hade hittat en bra klippa några veckor tidigare, så jag tog bilen och åkte ut med en stege, blixt och kamera till klippan. Just vid det här tillfället hade jag inte möjlighet att plåta modellen, så jag plåtade personen på stegen några veckor senare i samma ljusförhållanden.

Erik berättar även att bilden i grunden består av två delar, dels bakgrunden och dels personen i förgrunden i vattnet.Bilderna är fotograferade i somras med en Hasselblad H6D-50c, och retuscherad i Photoshop under ungefär en veckas tid.

Kamera Bildhar tidigare intervjuat Erik Johansson kring hans bildskapande – här kan du läsa hela intervjunViktigt att perspektiven stämmeroch se fler av hans fantastiska bilder.