Prylnyhet

Samsung Viewfinity S8 – ny 4K-skärm för kreatörer

Nya skärmar med 4K-upplösning från Samsung ska ge bra färgåtergivning och riktar sig mot fotografer och digitala kreatörer.

Samsung har lanserat två nya skärmar, eller snarare en skärm i två olika storlekar. Den nya skärmen Viewfinity S8, har en upplösning på 3840 x 2160 bildpunkter på en lcd-panel. Enligt Samsung ska den visa 98% av DCI-P3 i 4K UHD. Skärmarna är certifierade för DisplayHDR 600 (32"-varianten) och DisplayHDR 400 (27"-varianten) vilket ska garantera ett större dynamisk omfång.

Skärmen har en matt yta vilket minskar reflektioner och blänk i skärmen, som i sin tur gör att skärmen ger en bättre bild. Det finns ett läge där skärmen avger mindre blått ljus vilket ska vara snällare mot ögonen. Den ska också vara fri från flimmer, vilket också ska göra en snällare mot ögonen.

På kopplingsfronten finns en display port, en HDMI, en USB-C och ethernet. Skärmen ska också ha en teknik för att minska ljuset i mörka delar av skärmen vilket gör att strömförbrukningen minskar med tio procent.

Skärmen ska börja säljas i slutet av månaden och vi har ännu inte sett några svenska priser, men i Sydkorea har priserna satts till motsvarande 6500 (32") och 5600 kronor (27").