Prylnyhet

Samyang AF 35mm f/1.4 FE – mer autofokus till Sony

Samyang har sedan tidigare mest gjort sig kända för sina fasta objektiv med manuell fokus, men sedan en tid tillbaka har de lanserat ett par objektiv med autofokus och nu släpper de ännu ett till Sony.

Brännvidden som sådan är inte ny för vare sig Samyangs manuella eller autofokuserade objektiv, men den tidigare versionen med autofokus har en maximal bländare på f/2,8 medan den nya alltså ger f/1,4. Den nyaSamyang AF 35mm f/1.4 FE är dock avsevärt större än den tidigare f/2,8 med samma brännvidd, men det är ju svårt att komma ifrån när ljusstyrkan ska upp.

Den nya 35'an blir det fjärde objektivet till Sonys E-fattning från Samyang som har autofokus. Sedan tidigare finns en 50mm f/1,4, en 14mm f/1,4 och en 35mm f/2,8. När vi testade 50mm f/1,4 blev vi nöjda med resultatet och gav den goda betyg, även om det fanns saker att slipa på.

Objektivet består av elva linser placerade i nio grupper, två av linserna är så kallade High refractive vilka ska minska risken för kromatisk abberration. Två linser är asfäriska något som Samyang menar ska ge hög skärpa på alla bländaröppningar, Likt många andra av Samyangs objektiv har den nya 35an deras UMC-behandling som ska öka kontrasten och färgåtergivning.

Objektivet kommer att börja säljas i november och prislappen hamnar på 6100 kronor.