https://www.kamerabild.se/nyheter/scandinavian-photos-nya-butik-vill-erbjuda-upplevelser
545895
Nyheter
Nyhet

Scandinavian Photos nya butik vill erbjuda upplevelser

● BILDSPEL Scandinavian Photos nya butik ligger på Vasagatan 14 i Stockholm och öppnar för allmänheten den 25 januari.

Totalbetyg

Scandinavian Photo stänger två butiker och öppnar en ny, mitt i centrala Stockholm. Den nya butiken rymmer hela deras sortiment, men även en hyrstudio, fotoutställning och möjligheten att skriva ut bilder. ”Här ska den etablerade fotografen kunna träffa andra fotografer. Men det är även en plats för nybörjaren som vill fördjupa sig mer i foto”, säger Anders Halvarsson, tillförordnad VD.

Så sent som 2015 öppnade Scandinavian Photo sin butik på Sveavägen i Stockholm. Den har nu stängt, vilket även butiken vid Norr Mälarstrand har gjort. Anledningen till att Scandinavian Photo i stället öppnar en helt ny butik på Vasagatan ska enligt Anders Halvarsson handla om yta:

– Att kunna ha produkter för nybörjare, semi-proffs och yrkesfotografer kräver lite yta. Sveavägen är inte så gammal och den butiken har varit en succé i alla dess former. Då är det förstås en paradox att vi stänger den, men ytan var inte tillräckligt stor för att kunna visa hela vårt sortiment.

 

Foto: Bengt Luthman
I den så kallade workloungen kan du ta en kopp kaffe medan du klämmer på kamerautrustning.

 

Kurser mitt i butiken

Tf VD Anders Halvarsson berättar om tankarna bakom den nya butiken.
Foto: Bengt Luthman
När Kamera & Bild är på pressvisning ser vi att butikens 865 kvadratmeter inte bara rymmer kameraprodukter, här finns även nyheter som en fotostudio för uthyrning och en eventyta mitt i butiken där det ska erbjudas kurser.

– De ska helst pågå medan butiken är öppen. Vi vill att detta ska vara ett upplevelsecentrum och då är det mer intressant om kurserna äger rum mitt i butiken än i någon lokal vid sidan om, säger Anders Halvarsson.

Det är även möjligt att hyra utrustning, få sin kamera reparerad och att dricka kaffe i något de kallar för ”worklounge”. Dessutom finns det en permanent fotoutställning i samarbete med Spart, som tidigare bara har haft ett online-galleri. 

 

Foto: Bengt Luhtman
Studion i butiken är inte jättestor, men fungerar säkerligen bra för porträtt eller andra mindre utrymmeskrävande jobb. Studion går att hyra från två timmar och längre.

 

En ny logga presenterades även för Scandinavian Photo. Med sitt grafiska element tycks den vilja påminna om funktionsratten på en kamera. 

Öppningshelgen kommer även att erbjuda ett stort antal föreläsningar och workshops. Bland annat med fotografer som Magnus Wennman, Mia Galde, Bingo Rimér och Therese Asplund. 

 

Scandinavian Photos nya butik ligger på Vasagatan 14 i Stockholm och öppnar för allmänheten den 25 januari. Totalt har nu Scandinavian Photo fyra butiker i Sverige och en i Norge, förutom sin e-handel. 

167315513313063_1779401798771085