Lag & Upphovsrätt

Sex personer anmälda efter att ha filmat dödsolycka

En olycka med dödlig utgång utspelade sig igår på E4:an vid Fruängen i Stockholm. Sex personer har anmälts för att ha filmat olyckan.

Tidigt på torsdagens morgon körde en lastbil in i ett brofundament på E4:an vid Fruängen i Stockholm. Krocken blev så pass kraftigt att lastbilens förare avled av sina skador. Polisen har efter olyckan anmält sex personer som filmade händelsen från en gångbro respektive från sina bilar.

Tre av dem är anmälda för olaga integritetsintrång och tre av dem för att ha använt sina mobiltelefoner medan de körde bil, något som är olagligt sedan 1 februari 2018. De som anmäldes för olaga integritetsintrång anser polisen sig ha information om att de spridit filmerna vidare.

– Jag och mina kolleger känner mycket olust och upprördhet över den likgiltighet som människor visar, kommenterar Filip Rundberg, på Polisens facebooksida, som ledde polisinsatsen.

Polisen fick ta in mer personal för att agera mot filmarna och de säger också att de bara ingrep mot en liten del av de personer på plats som filmade.

Ett liknande fall inträffade i Danmark tidigare i år där människor fotograferade en olycka på Stora bältbron i Danmark.