Prylnyhet

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | C – ny kompakt vidvinkelzoom

Nya Sigma 16-28mm F2.8 DG DN är det nya objektivet i Contemporary-serien, för fullformatskameror med L-fattning och Sony E-fattning.

Sigma släpper nu ett nytt objektiv i sini Contemporary-serie,Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary. Objektivet väger 450 gram, skapat i den lättviktiga polykarbonaten TSC och är 100mm långt, vilket enligt Sigma själva gör att det passar landskaps-, bröllops-, eller resefotografer, liksom vloggare.

På objektivet kan man växla mellan linjär och icke-linjär fokusringsinställning på versionen med L-fattning. Linserna är även behandlade med Super Muli-Layer Coating för att minska flares och ghosting. Med hjälp av fem FLD-linselement och fyra asfäriska linselement har man även lyckats minska aberrationer.

Kameror som stödjer optikkoriggering ger också autokorrigeringsfunktioner som digitalt förbättrar bildkvaliteten.Objektivet har internfokusering, 9 rundade bländarblad och en filterdiameter på 72mm. Närgränsen är 0,25m.

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary börjar säljas i mitten av juni 2022. Rekommenderat pris är 9 900 kronor inklusive moms.