Prylnyhet

Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art släppt – lättare & skarpare

Sigma släpper nu sitt femte Art-objektiv i fullformat i den nya serien för spegellösa Sony E och L-Mount – med lägre vikt och bättre kantskärpa.

För bara några veckor sedan släppte Sigma sinuppdaterade variant av 60-600mm. Det objektivet har anpassats för spegellösa kameror och kommer i två olika fattningar.

Sigma adderar nu nyaSigma 50mm f/1,4 DG DN | Art för Sony E och L-Mount. Fokus i det nya objektivet ligger på skärpa och känslan i bakgrundsoskärpa. Objektivet har 14 linselement i 11 grupper med tre asfäriska element och ett SLD-element.

Genom konstruktionen ska astigmatism och rakteckning har förbättrats, något som inte kan korrigeras i kameran. SIgma har även arbetat på att förbättra kantskärpan mot föregångaren.Objektivet använder sig av HLA-teknik (High Response Linear Actuator) för fokusmotorn, som ska ge hög prestanda. Objektivet har internfokusering.

Närgränsen är 0,45m, filterstorleken 72mm.Vikten är 670/660 gram (L-Mount/Sony E) , en minskning från 905 gram från tidigare generationen 50mm f/1,4 DG HSNM | Art. Längden på objektivet är 109,5mm. Enligt Sigma själva var det även viktminkning och storleksminskning som var ett av fokusområdena i utvecklingen av det nya objektivet.

Nya objektivet på en Sigma fp.

Objektivet har inställningsknapp för bländarring med steg eller steglös, samt låsrelgage för bländarringen, AF-L-knapp och fokuslägesknapp. Objektivet är även vädertätat och frontlinsen har en vattenavvisande ytbehandling.

Med detta objektiv finns nu fem nya objektiv i Sigmas Art F1,4-serie för spegellösa kameror, som spänner sig från 20mm till 85mm.

Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art har ett rekommenderat pris på 11 500 kronor inklusive moms.