Prylnyhet

Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art släppt – lättare & skarpare

Sigma släpper nu sitt femte Art-objektiv i fullformat i den nya serien för spegellösa Sony E och L-Mount – med lägre vikt och bättre kantskärpa.

För bara några veckor sedan släppte Sigma sinuppdaterade variant av 60-600mm. Det objektivet har anpassats för spegellösa kameror och kommer i två olika fattningar.

Sigma adderar nu nyaSigma 50mm f/1,4 DG DN | Art för Sony E och L-Mount. Fokus i det nya objektivet ligger på skärpa och känslan i bakgrundsoskärpa. Objektivet har 14 linselement i 11 grupper med tre asfäriska element och ett SLD-element.

Genom konstruktionen ska astigmatism och rakteckning har förbättrats, något som inte kan korrigeras i kameran. SIgma har även arbetat på att förbättra kantskärpan mot föregångaren.Objektivet använder sig av HLA-teknik (High Response Linear Actuator) för fokusmotorn, som ska ge hög prestanda. Objektivet har internfokusering.

Närgränsen är 0,45m, filterstorleken 72mm.Vikten är 670/660 gram (L-Mount/Sony E) , en minskning från 905 gram från tidigare generationen 50mm f/1,4 DG HSNM | Art. Längden på objektivet är 109,5mm. Enligt Sigma själva var det även viktminkning och storleksminskning som var ett av fokusområdena i utvecklingen av det nya objektivet.

Nya objektivet på en Sigma fp.
Nya objektivet på en Sigma fp.

Objektivet har inställningsknapp för bländarring med steg eller steglös, samt låsrelgage för bländarringen, AF-L-knapp och fokuslägesknapp. Objektivet är även vädertätat och frontlinsen har en vattenavvisande ytbehandling.

Med detta objektiv finns nu fem nya objektiv i Sigmas Art F1,4-serie för spegellösa kameror, som spänner sig från 20mm till 85mm.

Sigma 50mm f/1,4 DG DN | Art har ett rekommenderat pris på 11 500 kronor inklusive moms.