programvara

Sony A9, A7 III och A7R III får bättre autofokus

Till våren och sommaren planerar Sony att släppa sin nya firmware för A9, A7 III och A7R III, som bland annat ger fler uppdaterad autofokus och intervalltagning.

I samband med släppet av Sony A6400 släpper Sony även information om sina kommande firmwareuppdateringar för A7, A7 III och A7R III. Uppdateringarna ger bland annat bättre autofokus.

Sonys nya firmware kommer i tre omgångar.
Sonys nya firmware kommer i tre omgångar.

Sony A9 – firmware i två omgångar

Flaggskeppet Sony A9 kommer att uppdateras i två omgångar, först ut är version 5.0 som släpps i mars, som ger funktionen "Real-time Tracking", eller "Realtidsföljning" som nu introducerades i nya A6400. AF-systemet processar då färg, avstånd, ljushet och rumsinformation för att förfina den följande autofokusen, i realtid.

En förklaring för hur de nya AF-algoritmerna fungerar.
En förklaring för hur de nya AF-algoritmerna fungerar.

Till sommaren kommer en andra uppdatering till version 6.0. Denna firmware har ger än en gång förbättrad autofokus, då främst ögon-AF med möjlighet att välja fokus på vänster eller höger öga. Dessutom kommer autofokusen att uppdateras med ett läge för att fokusera på djurögon. Sony A9 får då även intervalltagning som ny funktion.

Alla uppdateringar i kommande firmware till Sony A9.
Alla uppdateringar i kommande firmware till Sony A9.

Sony A7 III A7R III

Även A7-modellerna uppdateras med ny firmware, version 3, som släpps i april. Uppdateringen ger förbättrad ögon-AF samt ögon-AF för djur genom de nya AI-algoritmerna som vi tidigare skrivit att Sony skulle släppa. Kamerorna får även intervalltagning och bättre trådlös koppling med Sonys nya kamera-app "Imaging Edge Mobile" som ersätter nuvarande "Play Memories".