Nyhet

Sony Xperia 5 V lanserad – samma bildsensor som Xperia 1 V

Sony släpper nu nya Xperia 5 V, med kompaktare utförande och uppdaterad teknik från bland annat storebror Xperia 1 V.

Sony satsar vidare på förbättrad bildkvalitet i sina mobiltelefoner. Vi såg senast Sony Xperia 1 V med förbättrad teknik för bland annat fotografering i svagt ljus – och nu är det dags för premiumsegmentet under flaggskeppet att få samma teknik.

Detta innebär att nysläppta Sony Xperia 5 V får samma huvudkamera och bildsensor Exmor T som hos flaggskeppsmodellen 1 V. Detta innebär en del förbättringar mot Xperia 5 IV med bland annat bättre bildkvalitet i svagt ljus.

Nytt är även två kameror istället för tre som hos föregångaren, vilket innebär att telekameran försvunnit, något som enligt Sony själva beror på att huvudkameran är så pass bra. Sensorn till huvudkameran har en upplösning på 52 megapixel, f/1,9 (1/1.35") och vidvinkelkameran 12 megapixel, f/2,2 (1/1.35").

För fotografering kan man välja mellan brännvidderna 16mm, 24mm och 48mm, där 48mm är 2x optisk zoom.

Nya appen Video Creator har också en automatisk redigeringsfunktion för video som skapar en färdig video av klipp på någon minut. Mobilen har även en produktvisningsinställning som fokuserar på den pryl du håller framför kameran.

Sony Xperia 5 Vfinns tillgänglig för köp från och med den 29 septembe. Rekommenderat pris är 11 000 kronor inklusive moms. Under en begränsad tidsperiod kommer den som köper Xperia 5 V att få ett par av Sonys senaste brusreducerande hörlurar, WF-1000XM5, på köpet (värda cirka 3500 kronor).