Fotonyhet

Spegla – tre dagar om foto i Norrköping

Spegla äger rum i Norrköping 14u201316 oktober, med många olika föreläsare. Evenemanget har dragits igång av fotograferna Eva Lindblad och Jenny Lindberg (bilden till vänster). Foto: Susanne Lundbäck / Skärmdump från Spegla.se
Alison De Mars är en av fotograferna som ställer ut under Spegla. Hon visar bilder från serien u201dSink / Swimu201d. Foto: Alison De Mars
I en annan av utställningarna visas bilder av fotografen Johan Bergmark, som det här porträttet av Lasse Hallström. Foto: Johan Bergmark
Fotografen Per Wichmann deltar även han under Spegla-dagarna i Norrköping. Här är hans bild u201dBaderskoru201d. Foto: Per Wichmann

I mitten av oktober är det dags för ett helt nytt fotoevenemang: Spegla. Under tre dagar i Norrköping blir det utställningar, föreläsningar och workshops. Bland namnen syns Knut Koivisto, Emma Svensson och Pieter ten Hoopen.

Helgen 14–16 oktober är det premiär för Spegla, ett evenemang som ägnas helt åt fotografi ur olika synvinklar. Bland annat handlar det om hur du med ditt bildspråk kan stärka ett varumärke. Det blir även föreläsning och diskussion kring hur unga påverkas av retuscherade bilder.

I en annan av utställningarna visas bilder av fotografen Johan Bergmark, som det här porträttet av Lasse Hallström.

Spegla äger rum på flera platser i Norrköping, men har sitt centrum på Arbetets museum där det bland annat blir utställning med World Press Photo-vinnaren Peter Holgersson. Även på galleriet NP33 visas det bilder av fotografer som Pieter ten Hoopen och Alison De Mars.

Dagarna ägnas även åt flera föreläsningar och workshops. Till exempel berättar Bo Bergström om ”bildens makt och kraft”, Emma Svensson lär ut modellfotografering och Knut Koivisto ger dig knepen för bättre porträttfoto.

Felicia Margineanu från OhSnap! Sweden kommer att ha en workshop med och för ungdomar kring deras bildverklighet i sociala medier.

Alison De Mars är en av fotograferna som ställer ut under Spegla. Hon visar bilder från serien ”Sink / Swim”.

Fotograferna bakom Spegla

Spegla har dragits igång av Eva Lindblad, fotograf inriktad mot bokbranschen med bokomslag och författarporträtt. Även frilansfotografen Jenny Lindberg finns med i arbetet, som till vardags driver bildbyrån Smålandsbild.

Eva och Jenny ser nu fram emot Spegla-dagarna och hoppas att detta ska bli ett årligt återkommande evenemang i Norrköping.

Här kan du läsa mer om Spegla och köpa biljett.