Fotografer

Stockholm fotomaraton knoppar av sig till Malmö

Bild från Stockholm fotomaraton 2015.

Stockholm fotomaraton har varit i gång i två år, sedan nystarten, och nu har de knoppat av sig till Malmö som kommer att ha en egen version för ungdomar i slutet av oktober.

Stockholm fotomaraton har ägt rum de senaste två åren och lockat deltagare från hela landet i alla åldrar. Nu har konceptet knoppat av sig och avknoppningen har flyttat söderut till Malmö.

Malmö fotomaraton kommer att äga rum den 26 oktober. Istället för att deltagarna ska hålla igång ett helt dygn kommer det att vara en kortare version på åtta timmar. Men det är fortfarande ett tema i timmen som ska avverkas. Tävlingen kommer dessutom bara att vara öppen för ungdomar mellan 14 och 19 år.

Så här säger arrangören Fredrik Herrmann:

–När jag insåg att det inte finns något större fotomaraton i Malmö kände jag att jag fick skapa det själv. Jag arbetar som lärare och det var viktigt för mig att ungdomar skulle kunna delta. Många ungdomar tycker nog det känns befriande att inte vuxna och yrkesfotografer är med, så vi beslöt att utesluta alla andra.

Vinnaren belönas med ett presentkort på Scandinavian Photo på 3000 kronor och en egen utställning på Fotogalleri Seved under 2016.

Läs mer om tävlingen här.