Lag & Upphovsrätt

Supporter kastade stol på fotograf – nekas tillträde i ett halvår

Under derbyt mellan Hammarby och Djurgården fick en fotograf en stol kastad i huvudet. (Bilden är en arkivbild.)
Under derbyt mellan Hammarby och Djurgården fick en fotograf en stol kastad i huvudet. (Bilden är en arkivbild.)

Fotografen Nils Petter Nilsson träffades i höstas av en stol i huvudet, som kastades från läktaren under derbymatchen mellan Hammarby och Djurgården. Nu döms en man för vållande till kroppsskada och stängs av från fotbollsevenemang under ett halvår.

När Hammarby och Djurgården i höstas möttes för derbymatch på Tele2 Arena, inträffade flera störande incidenter. Matchen försenades och när den väl var igång skadades fotografen Nils Petter Nilsson av en stol som kastades från läktaren.

– Jag satt och fotade och kände att det bara small i huvudet, sa han till Expressen efter händelsen.

Nils Petter Nilsson blödde från ett jack i huvudet som var cirka fem centimeter.

Döms till böter

Nu har Södertörns tingsrätt dömt den stolskastande mannen. Enligt domen är han skyldig för vållande till kroppsskada och döms att betala ett skadestånd på 7905 kronor till Nils Petter Nilsson, samt dagsböter på 6300 kronor. Den dömde mannen får också ett sex månaders tillträdesförbud till fotbollsevenemang. Det rapporterar Expressen.

Själv nekar mannen till brott, även om han ska ha erkänt att han kastade en stolsrygg – dock inte just den som träffade fotografen i huvudet menar han.

”Dåligt signalvärde”

Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson, är kritisk över längden på tillträdesförbudet. På Twitter skriver han:

”Sex månaders tillträdesförbud för kastad stolsdel i huvudet på fotograf känns som dåligt signalvärde. DIF:s inställning var ett betydligt längre tillträdesförbud än ett halvår.”