Prylnyhet

Två nya Super Performance-objektiv från Tamron

Tamrons serie "SP" får nu utökning av två objektiv, en uppdaterad klassiker och ett helt nytt porträttobjektiv.

Tamron fyller nu på den serie som idag utgörs av SP 45mm f/1,8 Di USD VC och SP 35mm f/1,8 Di USD VC(som testades i Kamera Bild nr 2/2016) med två objektiv och en konsol för att uppdatera mjukvara i objektiven. Objektivet är gjorda för att användas på kameror med fullformatssensorer men fungerar så klart lika bra på kameror aps-c-sensorer.

De två nya bluggarna är dels en uppdaterad version av Tamrons klassiska makro,SP 90mm F/2,8 Di Macro VC USD och ett nytt porträttobjektiv, SP 85mm F/1,8 Di VC USD. Nyheterna i detta är bland annat en effektivare bildstabilisering och en snabbare och säkrare autofokus.

Porträttobjektivet följer samma linje som 35'an och 45'an med en bländare på f/1,8, vädertätning och bildstabilisering. Båda objektiven kommer i fattningar för Canon, Nikon och Sony. I Sony-varianten finns dock ingen bildstabilisering eftersom det finns i huset.

Konsol för uppdatering

Liksom sigma har Tamron nu en konsol för uppdateringar av mjukvara i objektiven. Men Tap-in Consol, som den kallas, kan även användas för att justera felaktig fokusering, fokusbegränsningar, bildstabilisering och annat.

Makroobjektivet får ett pris på 7499 kronor i april när den börjar säljas. Vad konsolen och poträttobjektivet kommer att kosta är ännu inte klart.