Fotografer

Vandra i Europa – ny bok av Claes Grundsten

Claes Grundsten tycker att den europeiska naturen är mångfacetterad, något som han försöker spegla i bilderna i den nya boken ”Vandra i Europa”.

Personliga berättelser blandas med fakta när Claes Grundsten ger ut en ny bok med reportage från 31 vandringsleder i Europa. Claes kallar boken för en ”inspirationsguide” till att upptäcka vandringar i allt från det klassiska och branta Olympus i söder till lappländska Kungsleden i norr.

Kamera Bilds krönikör Claes Grundsten släpper inom några veckor sin nya bok ”Vandra i Europa”, där han på över 300 sidor och med fler än 200 bilder skildrar vandringsleder runt om i Europa. Läsaren får bland annat följa med till Björnrundan i Finland och till Dolomiterna, det tyska Bayerischer Wald och skotska West Highlands. Claes har även med sin kamera vandrat på öar som Inre Hebriderna, Madeira, Korsika, Island och irländska Connemara.

Stort uppdragna bilder

”Man brukar kalla denna typ av böcker för coffee table, men ”inspirationsguide” är en bättre beskrivning. Med stort uppdragna bilder och kärnfulla texter vill jag berätta om de fantastiska möjligheterna att göra fotturer i vår världsdel; långa som korta, genom landskap som skiftar mellan höga berg, vida vidder, djupa skogar, odlingsbygder och mäktiga kuster”, berättar Claes.

Han tycker att den europeiska naturen är mångfacetterad, något som han försöker spegla i bilderna. I texterna blandar han personliga upplevelser av äventyren och naturen med en del fakta om vandringarna.

”Vandra i Europa” ges ut av bokförlaget Max Ström.