Prylnyhet

WD My Passport wireless pro – smart hårddisk för fotografer

Western digital har redan tidigare lanserat en hårddisk med wifi och ingång för SD-kort, men då var överföringshastigheterna inte så imponerande och räckte inte riktigt till för en fotografs behov. Nu kommer en uppdaterad version som borde intressera fotografer på språng.

Att ha en säker back-up när man är ute på uppdrag eller resor är viktigt för så väl professionella fotografer som amatörer. Ingen gillar ju att få sina bilder bortkomna. Western digital menar att de har lanserat en produkt som ska passa fotografer väldigt bra.

My passport wireless pro har wifi, fack för SD-kort, USB 3.0 och USB 2.0. Dessa ingångar kan tillsammans göra så att du kan föra över material antingen trådlöst, via en kortläsare med USB 3.0 eller via USB 2.0.

Hastigheterna i den trådlösa överföringen har gått upp från att toppa på 9MB/s till att toppa på 20MB/s. SD-kortfackets överföringshastighet har gått från 10MB/s till 75MB/s. Använder man andra kort finns ju USB 3.0-ingången där man kan koppla in en kortläsare.

Batteriet har också blivit större och WD påstår att hårddisken kan vara igång i 6-8 timmar under "hard use", exakt vad de menar med "hard use" framgår dock inte. Du kan dock använda batteriet även för att ladda till exempel din mobiltelefon.

Priserna på den amerikanska sidan är 230 dollar för en version med 2TB lagringsutrymme och 250 dollar för en med 3TB lagringsutrymme (vilket motsvarar ungefär 1900 respektive 2100 kronor).