Prylnyhet

Wristcam ger din Apple Watch två kameror på armbandet

Klockarmbandet kommunicerar med din Apple Watch och kontrolleras via en app.

Wristcam är företaget som gjort kameraarmbandet med samma namn, som utökar funktionaliteten för Apple Watch. Genom en app kan två kameror som är integrerade i klockarmbandet kommunicera med Apple Watch, för att exempelvis fotografera eller hålla videosamtal.

Kameramodulerna är gjorda av Sony, och den sidomonterade kameran har en upplösning på 8 megapixel medan den framåtriktade selfiekameran är på 2 megapixel. Båda kamerorna stödjer video i 1080p. Internminnet är 8 gigabyte.

Wristcam kontrolleras helt genom appen, där du också tar stillbilder, startar livevideo eller skickar vidare bilder du tagit. Batteritiden för det egna inbyggda batteriet ska hålla för en hel dags användning och använder sig av 2,4/5 GHz wifi samt bluetooth 5.0.

Wristcam är kompatibel med alla Iphones från 6S och senare, och alla Apple Watch från serie 1 till 6.

Wristcam finns tillgänglig i mars 2021 och går att förhandsboka nu på deras hemsida.Rekommenderat pris är 299 dollar, motsvarande runt 2800 kronor, och finns i färgerna svart, vit, grå och rosa. Det går också köpa extra armband utan kameror i flera andra färger.