Sociala medier

Kom igång med Threads som fotograf – så fungerar det 

Meta har nu släppt sin mikroblogg-version av Twitter, som i sin tur är sammankopplad med Instagram. Så här för du för att komma igång att posta bilder på Threads.

Nyligen öppnade Metas nya plattform "Threads" upp för Europa, vilket gör att den nu kan användas även i Sverige. Plattformen är i grund och botten en mikroblogg där man kan skriva korta textmeddelanden och posta bilder.

Upplägget är precis som Instagram och Twitter med möjligheten att följa och bli följd, liksom sortera inlägg med hashtags eller söka fram ämnen via dessa. Just nu finns bara möjlighet att lägga till en #hashtag i sina inlägg.

Enkelt om du använder Instagram

Använder du redan Instagram är det lätt att börja med Threads. Användarnamnet du har på Instagram finns redan på Threads, och med några klick kan du komma igång och börja posta.

För att börja: Gå till din Instagram. Där finns en länk till Threads i menyn i appen, och genom denna kan du skapa ett konto på Threads där alla inställningar hänger med. Dessutom kan du välja att följa de du följer på Instagram även i Threads, genom att välja detta alternativ.

Ett annat alternativ om du inte har Instagram är att ladda ned appen Threads eller besöker hemsidan www.threads.net för att starta ett konto den vägen.

Bilder kommer att bli nedskalade till 1440 pixlar, och den maximala bilstorleken för bildvisning är 1070 x 1424 pixlar.

Sedan är det bara att posta bilder med tillhörande text, på samma vis som Twitter eller Instagram. Passa på att besöka Kamera & Bilds Threads här. Vår Instagram hittar du här – och vår Twitter finns här.