Kamera & Bild testar

TEST: Så bra är kameran i Motorola Moto G31

Du får allt du behöver, som nfc för kontaktlösa betalningar, en kamera som gör sitt jobb, möjligheten att använda Swish och Mobilt BankID.

Kamera Bild har tillsammans med systertidningen Mobil testat nya Motorola Moto G31 – som ären basmodell för den som inte vill lägga för mycket pengar på en ny mobiltelefon.

Huvudkameran är på 50 megapixel men levererar bilder i 12,5 megapixel och det är inte mödan värt att ställa om till full upplösning för bilderna blir inte bättre av det. I 12,5 megapixel blir bilderna skarpa, åtminstone i bra ljus.

Färgåtergivningen är lite murrig och vid motljus blir skuggade partier ofta för mörka. I lite sämre ljus funkar stillbilder medan rörelser fort blir oskarpa, och mörkerfoto är inte denna kameras grej. För 2000 kronor känns kameran rimlig och för vardagsbruk när du är ute efter att dokumentera snarare än att ta tekniskt lyckade bilder duger den bra.

Färgerna kan bli lite murriga men detaljerna är där om man zoomar in.

De två andra kamerorna på baksidan är en enklare vidvinkelkamera som tar acceptabla bilder och en makrokamera som inte gör det. Någon zoomkamera finns alltså inte.

Läs hela testetmobil.se.