Kamera & Bild testar

TEST: Så bra är kameran i Oneplus Nord 2T

Kamerautbudet i telefonen består av trippla linser på baksidan med huvudkamera assisterad av vidvinkel och en monokrom kamera.

Kamera Bild har tillsammans med systertidningen Mobil testat nya Oneplus Nord 2T – med bra skärm, prestanda, snabbladdning och bra batteritid till ett lite lägre pris. Det är vad den här nya telefonen ger.

Kamerautbudet i telefonen består av trippla linser på baksidan med huvudkamera assisterad av vidvinkel och en monokrom kamera. Det här är samma uppsättning med kameror som i föregångaren och de presterar också likvärdigt med bra färgåtergivning och särskilt bra faktiskt även i mörker.

Kamerorna ger fin färgåtergivning och framförallt huvudkameran, dock inte vidvinkeln, funkar bra även i mörker.

Där är den inte ikapp, men ändå uppe och nosar kring vad flaggskeppsmobilerna klarar av. Komplett mörker sätter stopp för bilder, men lite dålig belysning i en restaurang till exempel där du vill föreviga en trevlig kväll eller skymning utomhus utgör inga problem.

Vidvinkelkameran håller dock markant lägre kvalitet och så fort jag växlar till den blir det betydligt svårare att ta bra bilder, särskilt i mörker.

Läs hela testet mobil.se.