Webb-TV

Sveriges Fotodagar LIVE: Föreläsning med Therese Asplund & Nikon

Följ med ned i vattnets härliga tyngdlöshet med Therese Asplund och ställ dina prylfrågor till Nikons produktspecialist Robin Levin! Under en dryg timme onsdagen den 16 juni klockan 19.00 sänder Sveriges Fotodagar live från studion – fyllt med inspiration, häftiga bilder och tekniksnack. Eventet är kostnadsfritt.

Sveriges Fotodagar Live bjuder tillsammans med Nikon, Kamera Bild och Zoom Fotoresor på föreläsning direkt från den riggade livestudion, inspiration och tekniksnack under ledning av Calle Rosenqvist – onsdag 16 juni klockan 19.00 påwww.kamerabild.se/sflive.

Anmäl dig till eventet längre ned på sidan. Att delta är gratis.

Möt Therese Asplund

Therese Asplund är en svensk porträttfotograf med passion för människor och ljus och driver sedan mer än tio år fotostudion Ateljé Linslusen. Förutom arbetet i studion, med nyföddbebisar, barn och familjer, så gör hon även många jobb ute på location både i uppdrag för olika företag och privatpersoner. På uppdrag för företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. De konstbilder hon gör i sina egna projekt blir ofta tävlingsbilder och Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt.

Tillsammans med Theresefår vi under Sveriges Fotodagar LIVE hänga med ned i vattnet för att fotografera stylade modeller med kontrollerat ljus under vattenytan. Therese kommer att berätta om utmaningarna med sitt undervattensprojekt, visa inspirerande bilder och "behind the scenes" på plats, samt hur hon bytt från spegelreflexkamera till spegellös.

Therese Asplund, fotograf.
Therese Asplund, fotograf.

– Häng med och lyssna när jag berättar jag om projektet, vad jag lärde mig och visar bilderna vi skapade tillsammans. Min förhoppning är att kunna pusha andra till att också våga utmana sig själva med projekt som är utanför komfortzonen, för det är vansinnigt roligt och väldigt lärorikt, säger Therese om innehållet på sin föreläsning.

Under föreläsningen har du också möjlighet att ställa frågor till Therese som tas upp i livesändningen.

Robin Levin, produktspecialist Nikon.
Robin Levin, produktspecialist Nikon.

Nikons produktspecialist Robin Levin finns också på plats, och vi kommer prata prylar, teknik och framtid, samt svara på tittarnas frågor.

Ställ dina frågor

I chatten på eventsidan har du möjlighet att ställa frågor direkt till både Therese om hennes fotografering, projekt eller bilder, eller till Robin om prylar, teknik eller andra Nikon-frågor du söker svar på.

Du kan även mejla in dina frågor i förväg till kamerabild@kamerabild.se – kanske tar vi upp just din fråga i sändningen.

Anmäl dig till eventet nedan så får du en länk när eventet börjar. I forumläret kan du även ställa dina frågor till Therese och Robin.Vi ses onsdag 16 juni klockan 19.00!