https://www.kamerabild.se/artiklar/kronikor/lars-dareberg-ljudlosa-bilder
548046
Krönikor
sant
KrönikaPlus

Lars Dareberg: Ljudlösa bilder

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/noomidare.jpg?itok=ZsKRqouW', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/noomidare.jpg?itok=ZsKRqouW', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/noomidare.jpg', w: 2000, h: 931, title: ' ' },]

Totalbetyg

Som stillbildsfotograf är det svårt och jag vet inte hur många gånger mitt »klickande« känts både fel och opassande. På en filminspelning, helt omöjligt.

Tystnad! Tagning! Kameran rullar … varsågoda!

Så låter det på en filminspelning och det gäller verkligen att vara knäpptyst under de där sekvenserna. Som stillbildsfotograf är det svårt och jag vet inte hur många gånger mitt »klickande« känts både fel och opassande. På en filminspelning, helt omöjligt.

Jag minns också med skräck när jag som 15-åring och ny på tidningen hade fått löfte om att fotografera de två första låtarna när Tommy Körberg gästade konsertsalen och han redan i första låten slutade sjunga, pekade på mig och frågade om jag snart var färdig. 

Det var jag, eller blev väldigt snabbt åtminstone. Men nu finns det lösningar.

Läs hela artikeln – bli plusmedlem
gr:rror validating access token: Sessi