Fotoresa

Webbtv: Anki Hammar berättar om vår läsarresa till Tjeckien

Naturfotografen Anki Hammar berättar om Tjeckiens landskap med spännande linjer att fånga, inför Kamera & Bilds och Zoom Fotoresors fotoresa till Tjeckiens böljande landskap 19–23 oktober 2022.

Vackra böljande vidder där landskapet bildar spännande linjer, höstdimma och höstklädda alléer som skär genom landskapet är några av de fotomöjligheter som Tjeckiens kanske vackraste område, Mähren, erbjuder dig som landskapsfotograf. Detta är resan för dig som vill utmana och utveckla ditt landskapsfotande på en vacker plats och som inte många har besökt.

I samarbete med Zoom Fotoresor och under ledning av landskapsfotografen Anki Hammar kommer vi att inspirera och utmana dig till att använda ljuset och skuggorna som bildas för att skapa bilder där landskapets former, linjer och konturer leder betraktaren genom bilden.

Om resan

Anki Hammar.
  • LAND:Tjeckien
  • FOTO:Landskap
  • RESELÄNGD:5 dagar
  • DATUM:19–23/10 2022
  • DELTAGARE:8-15
  • PRIS KB-prenumerant:SEK 19.900:- (21 900:-)

Anki Hammar

NaturfotografAnki Hammar är född 1965 i Stockholm och de senaste åren har fotografi dominerat hennes liv. Anki har alltid gillat att vara ute i naturen och sitt fotointresse har funnits med sedan tonåren. Sedan 2004 har hon använt sig av digitala systemkameror och jobbar även med efterarbete i LR och PS.

De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap intresserar med dess färger, ljus och linjer. Att fånga ögonblicket är som magi för Anki. Anki fotograferar mest i Sverige, besöker olika naturreservat och nationalparker, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte. Hon har varit publicerad i tidningar och haft flera utställningar och bildföreläsningar.

Läs mer om Anki Hammar och vår läsarresa här.