Prylnyhet

8 planerade objektiv i Olympus nya roadmap

Det kommande objektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 150-400mm f/4,5 TC1,25x IS PRO.

Olympus meddelar att de just nu utvecklar ett objektiv med inbyggd telekonverter – ED 150-400mm f/4,5 TC1,25x IS PRO – tillsammans med totalt sju andra objektiv.

I samband med släppet av nya Olympus OM-D E-M1X avslöjarOlympus även lite av framtiden för deras objektivutveckling.

I en så kallad roadmap över deras officiella och framtida produktsläpp visar de nu att ett nytt objektiv i PRO-segmentet är på väg: M.ZUIKO DIGITAL ED 150-400mm f/4,5 TC1,25x IS PRO.

På bilden syns objektivets lock-knapp för att växla mellan att använda telekonvertern (1,25x) eller inte (1,0x).
På den "mockup" av objektivet som visades kunde vi se dessa knappar, något som gör att det går att gissa sig till vilken funktionalitet som objektivet antagligen kommer att ha.

Teleobjektivet har, som namnet antyder, en inbyggd telekonverter på 1,25x, samt bildstabilisering. Objektivet kommer då att spänna mellan brännvidderna motsvarande 300–1000mm i småbildformat.

Någon ytterligare information om objektivet har vi ännu inte, mer än att det kommer att släppas under nästa år. Vi har fått möjlighet att ta del av en så kallad "mockup", alltså ett icke-funktionellt objektiv för att se dess utförande.

Olympus roadmap över kommande objektiv.

Som vi ser på Olympus kommande roadmap så har de totalt sex objektiv på gång i PRO-segmentet, varav fem är zoomar: tre telezoomar, en vidvinkelzoom och en standardzoom. Dessutom hittar vi ett ljusstarkt objektiv med fast brännvidd.

Olympus nya 2x-telekonverter.

Förutom dessa avslöjar de även två nya standardobjektiv, en supertelezoom samt ett objektiv med hög förstoringsgrad.

Olympus meddelar även att en 2x-telekonverter är på gång.

Missa heller inte att läsa om nya Olympus OM-D E-M1X.